گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

اردوغان: نتیجه انتخابات را هرچه باشد می‌پذیرم

رئیس‌جمهور ترکیه در یک مصاحبه تلویزیونی ضمن تأکید بر پذیرش نتیجه انتخابات، از روابط با روسیه به شدت دفاع کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۴ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 13
کد خبر: ۱۸۳۸۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور و نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه در گفت‌و‌گو با روزنامه‌نگاران و اهالی رسانه، گفت که اراده مردم بالاتر از هرچیزی است و او هر نتیجه‌ای که از صندوق‌های رأی بیرون آید را می‌پذیرد.

 

در این گفت‌و‌گو که از شبکه ۱۴ ترکیه پخش شد، در پاسخ به اینکه برخی می‌گویند حزب عدالت و توسعه در صورت شکست، نتیجه را نخواهد پذیرفت، گفت: «این سؤال زشتی است؛ ما به واسطه دموکراسی به قدرت رسیده‌ایم، همان کاری را خواهم کرد که اقتضای دموکراسی است و هر نتیجه‌ای که از صندوق‌های رأی بیرون آید، قانونی است».

 

اردوغان افزود: «اراده مردم بالاتر از هرچیزی است، ائتلاف ما دموکراسی را تضمین کرده است، اما مخالفان اگر شکست بخورند حامیان خود را به آشوب‌افکنی دعوت می‌کنند، حزب جمهوری خلق دست از شایعه‌پراکنی‌های زشت قبل و بعد انتخابات بر نمی‌دارد».

 

رئیس‌جمهور ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود به کناره‌گیری «محرم اینچه» از رقابت‌ها و پخش تصاویری از او در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد، تصاویری که محرم اینچه را به رابطه نامشروع متهم می‌کند، اردوغان گفت که با محرم اینچه به صورت تلفنی گفت‌و‌گو کرده و به او گفته است که دولت پشت اوست.

 

اردوغان افزود: «اتفاقی که برای محرم اینچه افتاد، توطئه فتح‌الله گولن بود که دوشادوش کمال قلیچدار اوغلو حرکت می‌کند. انسان شریف نمی‌تواند این چیزها را تحمل کند. آقای کمال با یک نوار کاست به رهبری حزب جمهوری خلق رسید و اکنون هم به این طریق یکی از رقبا را کنار زد، چگونه می‌تواند چنین کارهایی کند؟» (اشاره به رسوایی جنسی دنیز بایکال، رئیس سابق حزب جمهوری خلق در سال ۲۰۱۰ که موجب کناره‌گیری او از حزب شد و قلیچدار اوغلو جای او را گرفت).

 

دفاع از روابط با روسیه

اردوغان در بخش دیگری از سخنان خود به انتقادات صریح قلیچدار اوغلو از روسیه پرداخت و در خطاب به او گفت: «تو به پوتین حمله کردی، اما شرمنده نمی‌توانم چنین چیزی را بپذیرم، چرا که ترکیه با روسیه روابط گرمی دارد که کمتر از رابطه آنکارا با آمریکا نیست».

 

رئیس‌جمهور ترکیه همچنین گفت که حجم تجارت خارجی این کشور با روسیه بیشتر از حجم تجارت با آمریکا است.

 

اردوغان همچنین گفت که قلیچدار اوغلو بارها به جو بایدن پیش از این که رئیس‌جمهور آمریکا شود، گفته بود که باید اردوغان را شکست داد.

 

او سپس خطاب به قلیچدار اوغلو گفت: «اما شما ناتوان و رقت انگیز هستید، وقتی که بایدن این حرف را به من زد، چیزی به او نگفتم. من بایدن را قبل تر از شما می‌شناسم و با او دیدارهای خانوادگی داریم».

 

قلیچدار اوغلو شامگاه پنج شنبه، انتشاری تصاویر و ویدئوهایی از محرم اینچه را به روسیه نسبت داد و به شدت از این کشور انتقاد کرد. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «دوستان عزیز روسی شما پشت مونتاژها، توطئه‌ها، مطالب جعلی و نوارهایی هستید که دیروز در این کشور (ترکیه) افشا شد. اگر میخواهید که بعد از ۱۵ می به دوستیمان ادامه دهیم، دست از سر حکومت ترکیه بردارید، ما همچنان خواستار همکاری و دوستی هستیم».

 

کاخ ریاست‌جمهوری روسیه نیز امروز در واکنش، تمامی اتهامات را رد کرد.

 

انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی ترکیه فردا (یکشنبه) برگزار می‌شود. رأی‌گیری در خارج از ترکیه نیز سه شنبه هفته گذشته (9 می) به پایان رسید. نتایج اولیه نیز قرار است در اواخر شامگاه فردا و نتیجه قطعی روز دوشنبه اعلام شود./ فارس

ارسال نظر